Hala Madrid

Sevilla

Helt ærligt lavede jeg ikke noget særligt i Sevilla, og jeg fortryder det ikke. Der er nok egentlig ikke så forfærdelig meget at give sig til. Ville gerne have været på/i(?) Magic Island, som er en forlystelsespark der fylder en hel ø. Dét er bare ikke det fedeste at gøre når man er alene jo. Så jeg nød solen og slappede max af, som jeg også havde brug for. Det var jo påske, og i Sevilla finder der et optog sted som er det populæreste i Spanien (Semana Santa de Sevilla). Jeg må ærligt indrømme at jeg var en smule skuffet. Det var fint den første gang jeg så det. Det var okay den anden gang. Den tredje, fjerde, femte, hundrede gang jeg så det var det bare i vejen. Optoget finder sted HVER dag fra palmesøndag til påskesøndag, hvor de følger en kringlet rute gennem Sevilla som tager ca. 9 timer at gå i deres optogstempo, og fordi de stopper op et par minutter efter hver sang/melodi. Og det er det HELT SAMME optog, med kostumer og vogne. Kun musikken varierede fra dag til dag, men det kan sagtens bare være fordi jeg jo ikke har set alle 9 timer hver dag. På ruten er fortovene helt fyldt op (og cafeer og retauranter der ligger på ruten er også), så det er praktisk talt umuligt at komme forbi hvis optoget ikke har været forbi der endnu, eller kommer inden for de næste 3-4 timer. Mit ikke så religiøse (katolske i det her tilfælde) hjerte var sku ikke imponeret, sorry to say. Senere har jeg fundet ud af at det helt store show fandt sted da solen stod op fredag morgen, men er ærligt talt ikke bange for at være gået glip af noget. Jeg sov sødt i min seng. I skal dog ikke snydes for lidt billeder, og specielt Plaza España var jeg rigtig imponeret over. Er super glad for jeg endte med at gå derned, selvom der var 3,5 kilometer og jeg endte med at gå en omvej (fordi jeg faktisk troede jeg havde styr på det…) så jeg faktisk gik 15 km før jeg var hjemme… Taxi var bare ikke muligt fordi gaderne er spærret (ellers havde jeg taget sådan en, tro mig!). I parken som Plaza España ligger i kunne man leje en cykel – altså sådan en med tag hvor to cykler er ved siden af hinanden og med fire hjul. Mega sejt. Igen, noget jeg ville have gjort hvis jeg ikke var alene. Man kunne også leje en båd, som så virkelig idyllisk og hyggeligt ud. Sevilla har også masser af smuk arkitektur, men igen, lige religiøst nok til mig meget af det. På top 20 over must see i Sevilla er 15 af tingene kirker… ej vel? Gik da forbi et par pæne stykker men altså ikke med fuldt overlæg. Turistbusserne kørte heller ikke pga spærrede veje så jeg kunne heller ikke se Sevilla gennem sådan en. Men pyt, jeg havde en dejlig ferie så jeg klager ikke. Her er lidt billeder fra Sevilla;
*Læg forresten mærke til de bare tæer hos dem i optoget (det skulle jo være realistisk); yngre børn havde til job at gå og hælde vand på vejen foran hvor de skulle gå – for vi ved jo alle hvad bare tæer, asfalt og 34 grader kan gøre… 

Stole der var sat op til det specielle optog går jeg ud fra (billedet er nemlig taget torsdag)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hala Madrid