JEG ER BLEVET FASTER

Ugen der gik i motion og mad #1

Så gik den første uge. Og for lige at starte helt ærligt; den gik fandme dårligt. Men jeg tror på at i slutningen af det her indlæg så har jeg way more motivation til den næste uge. Først får i lige ugens tal;

Startvægt; 99,4 (Jeg ved det godt, det er ALT for meget. Men der er det altså, sort på hvidt.)
Slutvægt; 99,2
Startmål; mave =119, numse = 123, bryst = 106, lår = 71, arm = 33,5

Slutmål; det samme

Jeg har valgt at skrive om alle dagene i dagbogsform, så i kan se præcis hvad jeg har tænkt hver dag. Så her kommer det altså.

Mandag;
Pga. medlidenhed over stadig ømt hvepsestik fra søndag spiste jeg kage til morgenmad og besluttede mig for først at starte serien næste mandag. Derfor spiste jeg fiskefilet med remo til frokost, men jeg fik så dårlig samvittighed at jeg valgte at starte serien alligevel, for mit eget bedste. Generelt gik der for meget kulhydrat i den idag. Jeg fik ingen motion da jeg ynkede pga hvepsestik (er i klar over hvor naller det gør????) men nød derimod en hel fridag med blogging og bones.

Tirsdag;
Idag har været en dag med nogenlunde ordentlig mad men jeg har haft en umættelig sult og dermed spist alt for store portioner. Småsnackede lossepladsen røde fisk bolcher på arbejdet. Jeg har erfaret at jeg godt kan sige nej; men jeg glemmer at jeg bør sige nej, da det aldrig rigtig har været noget jeg har tænkt på før. Jeg må være mere opmærksom på hvad jeg egentlig fodrer kæften med.

Onsdag;
Eyes on the price! Hvorfor skal det være så svært at starte sund spisning op igen? Jeg har lettere ved at spise sundt hvis jeg også motionerer, da jeg tænker at jeg “ikke vil ødelægge alt det hårde arbejde ved at spise usundt. Tror jeg. Desværre er tiden ikke til motion de her dage da jeg dobbeltjobber (dvs 8 timers om dagen og 3-5 timer på kroen om aftenen). Fik et æble til morgenmad og en rugbrød med rullepølse og 30g mandler til formiddag. Det starter godt. HOLD DET SÅ JULIE(!!). Blev tilbudt en passionssorbet på arbejde og min mave havde så travlt med at klappe i sine små fede hænder af glæde, at det først var da jeg stod med isen i munden at jeg kom i tanke om jeg burde have sagt nej… HVORFOR er det så svært at huske?? Bliver det nogensinde en vane at spise sundt og sige nej til fristelser? Det er så småt begyndt at gå op for mig hvorfor jeg egentlig er fed – den der ide med lavt stofskifte og dårlige gener kan jeg vist godt pakke langt, langt væk…

foto 1Torsdag;
Jeg havde travlt af H… til her til morgen da jeg prioriterede søvn højest efter 11 timers arbejde tirsdag og 13,5 onsdag – derfor blev det til en pålægchokolademad til morgenmad. Men hey, det var mørk chokolade så det må da tælle for noget… eller… Igen idag blev der ikke tid til motion men jeg knoklede r**** ud af bukserne på arbejdet og svedte seriøst som en lille klam fed gris. De 5 timers arbejde kunne let tælle for 2 i fitness centret! Jeg var rigtig god madmæssigt resten af dagen. Spiste salat og en frikadelle til frokost og en banan henpå aftenen. (Ekstra info; menstruation gør mig “mæt” men til gengæld craver jeg usundt mad!) Jeg var endda så god at lægge en småkage tilbage efter at have stået med den i hånden. Fremskridt!

Fredag;
Fik yoghurt til morgenmad. Kedeligt som bare fanden men hvad kan man gøre. Det krævede stor selvkontrol ikke at spise nutellamadder så jeg løb op på værelset bagefter. Formiddagsmad stod på en ristet rugbrød med ost og marmelade og dertil en kop te, hvilket btw er virkelig undervurderet! Resten af dagen var jeg ret god. Jeg skal bare lade være med at tænke for meget på mad! Eller… der røg vist en lille hjemmelavet flødebolle ned.

foto 2

foto 3Lørdag;
Jeg tabte et væddemål til min lillebror under VM, så jeg skyldte ham en social dag på min regning. Den blev vildt social og hyggelig. Men, som i måske allerede har gættet, så stod menuen ikke på salat, frugt og grønt hele dagen. Vi startede dagen ud med brunch, spiste yogo (frozen yoghurt) til eftermiddag og jeg fik en pastaret til aften. Til gengæld motionerede vi den både i form af minigolf og bowling, og det kan altså også være hårdt! Jeg havde købt snacks til aften men vi var så mætte da vi kom hjem at det næsten ikke blev til noget.
foto 4

foto 5

Søndag;
Til morgen spiste jeg (med hjælp fra bettebror) de snacks vi ikke kunne spise aftenen før – så ned røg en halv plade chokolade og en halv pose chips med dertilhørende dip. Men SÅ gav vi den fandme også gas til dansespillet til playstation, og uden at lyve svedte vi så meget at vi måtte fange svedfloderne med håndklæder imellem dansene. Det var pisse godt! Til aften var jeg til personalefest så der røg en bøf med fritter og alt, alt for meget alkohol indenbords. Men jeg gider altså heller ikke at være kedelig!

Ups and downs;
Egentlig har jeg ikke haft nogen vilde nedture – enhver ved jo at det er hårdt at komme i gang. Til gengæld blev jeg jo faster som var vildt optur, men desværre fejret med en flødebolle… Det er også forkert!

Erfaringer og gode råd;
Lad ikke mad være hovedparten af din dag. Efter den her uge tror jeg på, at hvis man gerne vil tabe sig, så skal man slet ikke tænke på mad. Til gengæld skal man heller ikke slå sig selv oven i hovedet hvis der røg lidt forbudte kalorier ned – det der med at give sig selv dårlig selvtillid hjælper ikke nogen. Og så tag lige at stole på din egen dømmekraft.
Spis seriøst 30g mandler om dagen! De er så gode for dig på så mange måder og så mætter de så åndssvagt meget! Det er helt godt – det er både en erfaring og et godt råd.

Jeg ved godt at jeg rent faktisk formåede at tabe mig 200g (hvilket også er virkelig overraskende!), men i kan jo tydeligt se at jeg ikke spiste sundt. Hvis jeg havde gjort det kunne jeg måske have tabt mig et helt kg. Og DET ville jo være fedt! Jeg tror det har noget at gøre med, at jeg farede sådan rundt på begge mine jobs. Det er faktisk vildt godt at kunne læse tilbage på hvad jeg egentlig har indtaget i løbet af sådan en uge. For det er faktisk ikke så lidt, når det kommer til stykket. Måske skulle jeg sørge for at skrive ALT ned og ikke bare skrive “resten af dagen var god” – nogen meninger om det? Jeg har konstateret lidt for mig selv at det er noget røv at vejret er så regnfuldt for tiden. Jeg er ikke medlem af et fitnesscenter (pga. både pengesituation og fordi jeg håber snart at skulle flytte) så det er svært at tvinge sig selv til at komme ud at løbe i det her vejr. Selvom udendørs løb helt klart er at foretrække frem for løbebånd! På den anden side har tiden og overskuddet til seriøs motion været virkelig begrænset i den her uge – så hvis det så ikke regner i kommende uge er det jo win.

Jeg har forresten besluttet mig for at gå på 5:2 kuren (livsstilen som folk kalder den!), som de fleste nok kender. Kort og godt går det ud på at jeg skal spise normalt sundt 5 gange om ugen og så faste to gange om ugen. Mine fastedage er tirsdag og torsdag, og på disse dage må jeg kun indtage 500 kalorier. Men mere om det på næste mandag.

Det blev jo faktisk et ret langt indlæg, men helt ærligt kan det ikke kortes ned. Ville endda måske gerne skrive lidt mere, for selvom det er langt er det lidt overfladisk. Det kan jeg forhåbentligt erfare mig til at gøre bedre. Og hvis I har nogen forslag eller inputs så kom lige med dem, jeg gør det jo også for jer!


Følg JulieValsby Blog på Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JEG ER BLEVET FASTER