Point of no return

Día uno

Første hele dag i Madrid, og den er gået godt indtil videre!

Vi stod op ved 9:30 tiden. Heldigvis sover børnene længe, hvilket er fedt da det er mig der står for at de får morgenmad i de weekender hvor de er hjemme (hver anden weekend er de hos far). Efter morgenmad tager de tøj på, børster tænder osv og gør sig klar til en ny dag. Pigerne har altid helt ens tøj på, fordi det vil de gerne. I hverdagene har de kun skoleuniform og nattøj på, så de er ret glade for at bestemme tøj i weekenden. Til gengæld har de ikke så forfærdeligt meget at vælge imellem, så det tager ikke så lang tid. Pigerne tog med værtsmor ud at shoppe mens jeg sørgede for at Javier lavede sine lektier. Bagefter spillede vi Disney infinitive (i har måske set reklamerne hvor der er sådan en plade til wii som man stiller sin figur på og så spiller man med den – han har det så med skylanders figurer og ikke rigtige disney figurer). 
Da pigerne kom hjem tog vi allesammen downtown for at hygge og vise mig lidt rundt. Vi gik lidt rundt, værtsfar fortalte mig en masse navne og steder (som jeg slet ikke kan huske længere…) og ellers hyggede vi og legede “gul bil” legen. De to ældste er forresten overraskende gode til engelsk! Jeg blev f.eks. lige sat på plads! Jeg spurgte Mercedes (den ældste pige) hvordan man siger gul på spansk, hun svarer “amarillo and car is coche” så jeg svarer “amarillo coche” og hun siger “nooo coche amarillo” :p Hun er så sød og kærlig, vil altid holde i hånd og forklare mig en masse små ting. Og så spørger hun hele tiden enten “do you like…” Eller “what do you prefer…” Og nævner to ting. Sådan lærer hun mig ligesom at kende. 

Vi tog ind og spiste frokost på en lille bar, som de har rigtig mange af her, hvor vi fik traditionel spansk brød med serrano skinke. Bagefter tog vi på en anden lille restaurant for at prøve noget andet spansk, så vi fik selvfølgelig ikke så meget på den første. Her bestilte de en del forskellige retter, hvor traditionen er at de kommer ind i små skåle og så får alle lidt af hvert. Vi fik blandt andet kartoffelmossalat med mayo og grøntsager, rejer stegt i hvidløg, “broken eggs” som er pommes frites med den hvide del af spejlæg, bagte brødkrummer med spansk pølse og løg og sidst men ikke mindst: ko mavesæk… Det smagte fint men ser ret uappetitligt ud så smagte kun lidt på det. Det ligner kød med hud på.. Efterfølgende fik vi dessert som var yoghurt kage og cheesecake. Det brød kuren ret meget det hele, men det var fordi jeg skulle smage spansk mad 😉 

Da vi kom hjem var der den sædvanlige “jagt”, som altså opstår fordi deres hund Tea bliver sur når alle forlader lejligheden, og derfor afmærker sit territorium et eller andet sted. Hun er nemlig så smart at hun kan åbne ALLE døre så det nytter ikke noget at lukke dem. Og hun går ind på alle værelser for at tjekke om det godtnok kan passe at der ikke er nogen hjemme. Hun åbner også dørene udtil hvis de ikke er låste, så det skal de altid være. Normalt tisser hun bare et sted på gulvet, men denne gang tog hun det til det næste level: hun tissede i min seng… Værtsfar og værtsmor var super sure på hende, det har hun aldrig gjort før, undskyldede så meget overfor mig og var super pinlige. Det er jo slet ikke deres skyld, og så længe de hjalp med at rydde op var det helt iorden. Alt skal så vaskes, heldigvis er der aftageligt betræk på madrassen som det ikke var gået igennem. Men alt andet skulle vaskes, så det bliver det nu. Javier har en køjeseng så vi har løftet den ene af de madrasser ind til mig, for det andet kan slet ikke nå at tørre. De har allerede planlagt at sætte en lås på udenfor døren så den kan låses når jeg ikke er derinde, for det magter de ikke igen! Der er nemlig ingen nøglehuller i dørene her. Heller ikke på badeværelserne. Godt jeg har mit eget 😉 
Nu er der siesta inden der er snack klokken 18. I Spanien spiser de nemlig frokost mellem 14-15 og aftensmad mellem 21-23.. Det skal jeg lige vænne mig til! Det betyder altså også at alle børnene først kommer i seng klokken 22, de er altså kun 7 og 10 de mindste… Men de går i skole til klokken 17 og har først fritidsaktiviteter derefter, så det hele bliver naturligvis rykket pga det. Der er ikke noget at sige til at børnene er ret smadrede i weekenderne. Imorgen har de alle tre golf og rulleskøjte timer som vi skal til.
Børnene fra venstre: Lolita (kaldes lola), Mercedes og Javier. 
Det var alt for denne gang! 
xoxo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Point of no return